dimarts, 31 de desembre del 2019

Truita de carbassó - Alba Martín


Ingredients per a 2 persones

  • 3 ous ecològics
  • 1 ceba
  • 1 carbassó mitjà
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra

Preparació de la truita de carbassó i ceba

  1. Pelar la ceba i tallar-la en juliana fina.
  2. Posar oli d’oliva en una paella d’uns 20 cm de diàmetre i sofregir-la a foc molt lent (el mínim possible) durant uns 30 minuts. Hem de veure com es va caramel·litzant, sense arribar a cremar-se.
  3. Netejar i pelar el carbassó. Tallar-lo a trossets i passats els 30 minuts, afegir-lo també a la paella. Sofregir-lo amb la ceba 15 minuts més a foc molt lent.
  4. Mentrestant, en un bol, batre els ous suaument. Quan tinguem el carbassó i la ceba ben sofregits, afegir-los al bol amb els ous. Remenar i salar al gust.
  5. Posar la paella de nou al foc amb una mica més d’oli d’oliva si fes falta i, quan estigui ben calenta, incorporar-hi la mescla.
  6. Coure la truita de carbassó i ceba uns minuts (no gaires si us agrada ben sucosa per dins). Donar-li la volta amb l’ajuda d’un gira-truites i acabar de coure-la 1 ó 2 minuts més.
  7. Per servir la truita de carbassó i ceba, podeu fer-ho acompanyada d’un parell de llesques de pa torrat amb tomàquet, oli i sal. 
Truita de Carbassó